İçeriğe atla
İKİ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ

WhatsApp: 0552 315 71 62

20 MAYIS'A KADAR %30 İNDİRİM

BLOG

DUVAR DEKORASYONUNDA RENK AHENGİ

Güzel bir ev ortamı yaratmak kimimize zor gelebilir, hatta çoğumuz ne yaparsak yapalım bunu tam olarak doğru yapamayacağımızı düşünürüz. Ancak hiç endişe etmenize gerek yok, biz size bu konuda yardımcı olmak için buradayız! Dekorun kalitesini belirleyen unsurlardan en önemli olanı renk uyumudur. Modern tablolar ile yapılan duvar dekorasyonunda renk uyumuna dikkat edilerek daima daha estetik bir görünüm elde edilir. Bu yazı ile üç farklı renk kombini örneğiyle renk ahengine dair bilgiler vereceğiz.

MONOKROMATİK RENKLER

Monokromatik, tek rengin farklı tonlarından oluşan tabloları, fotoğrafları, resimleri niteleyen bir terimdir. Bir arada kullanıldıklarında en iyi uyumu sağlar ve duvar dekorasyonunuzda temiz ve zarif bir etki yaratırlar. Monokromatik renkler yeşil, sarı ve mavi tonlarda harika bir görünüm sunduğu gibi siyah, beyaz veya gri gibi nötr renkler de güzel bir harmoni oluşturur. Görseldeki mekânda, gri rengin farklı varyasyonlarına sahip bir odada siyah beyaz fotoğraf ve resimlerle oluşturulmuş monokromatik bir kombinasyon yer almaktadır.

Siyah Beyaz Tablo Koleksiyonumuzu Keşfedin Siyah Beyaz Fine Art Posterler

MONOKROMATİK RENKLER

TAMAMLAYICI RENKLER

Renk ahengi elde etmenin başka bir yolu da renk çemberinde karşılıklı duran iki rengin kombinasyonudur, yani zıt renkleri mesela yeşil ve kırmızı, sarı ve mor ya da turuncu ve mavi gibi tamamlayıcı renkleri bir araya getirmektir. Dekorasyonda tamamlayıcı renk kullanımı bazılarına biraz cüretkâr görünebilir, ancak çok iyi ve çarpıcı sonuçlar verir. Bu renkleri nötr bir arka plan ile kontrast yaratmak veya renklerden birini duvar rengi diğerini de vurgu yapmak için kullanabilirsiniz. Bu odada krem rengi bir duvarda mavi ve turuncu tablolarla göz alıcı bir kontrast oluşturulmuştur.

Ünlü Ressam Tablo Koleksiyonumuzu Keşfedin Ünlü Ressam Fine Art Posterleri

TAMAMLAYICI RENKLER

NÖTR TONLAR

Özenle bir araya getirilmiş nötr tonlarla da tarz sahibi bir mekan yaratabilirsiniz. Siyah, beyaz, gri ve bej gibi nötr renkler sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılabilir. Genellikle daha sakin ve dingin ortamlar oluştururlar. Bu yatak odası dekorasyonunda sıcak nötr renkler kullanarak tam da bu hissi vermeye çalıştık. Bej ve kahverengi tonlar sayesinde iç mekânınıza hem klasik hem de sıcak yansımalara yer verebilirsiniz. 

Yatak Odası Tablo Koleksiyonumuzu Keşfedin Yatak Odası Fine Art Posterleri

Önceki
Sonraki

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bu e-posta adresi kaydedildi!

Ürünü satın al

Seçenek Seçin

Seçeneği Düzenle
Stoka geldiğinde bana bildir
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürünler